“An addictive novel of cruel beauty… one of the most delicious novels I’ve read in ages.”

The New York Times“Haar natuurmetaforen hebben een dierlijke kracht, haar beschouwingen zijn even intelligent als eigenzinnig, en de manier waarop ze de zwoele onweerssfeer aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog oproept, getuigt van een groot verteltalent.”

Frankfurter Allgemeine ZeitungFoon


ISBN: 978 90 214 1200 9
bestellen
*   Jan Wolkers Prijs 2019
*   F. Bordewijk-prijs 2020
*   Beste Nederlandstalige roman van 2019 (De Volkskrant)

‘Een met meesterhand geschreven ideeënroman over de mens die het mysterie van het bestaan steeds moeilijker kan verdragen, van een van de eigenzinnigste auteurs van het Nederlands taalgebied.’ (Juryrapport F. Bordewijk-prijs 2019)

Soms klinkt het als trompetgeschal. Soms als een voorwereldlijk beest. Het is iets tektonisch, zeggen Nadja en Lev tegen elkaar. Maar deze klanken hingen niet altijd in de lucht boven hun huis in de Russische bossen. Ooit dreef het biologenechtpaar er een asiel voor verweesde berenwelpen, maar de vrijwilligers komen niet meer, en terwijl Lev zijn geheugen verliest, strijdt Nadja tegen haar herinneringen. Waar is iedereen gebleven? Wat gebeurde er in het jaar waaraan ze liever niet meer denkt?

Foon laat zien hoe eenzame mensen, ver van de ontwrichte samenleving die ze zijn ontvlucht, zich verhouden tot hun geliefden, tot de geschiedenis en de dierenwereld waar ze deel van uitmaken. Als alle zekerheid wegvalt, is het de verbeelding die hen overeind houdt.


‘Oh, haar zinnen! Foon ontpopt zich als ingenieus en uiterst gelaagd.’ (NRC Handelsblad)

‘In deze tijd waarin de literatuur gedomineerd wordt door het verklaarbare, is het een weldaad een eenzame stem een raadsel wonderschoon te horen bezingen.’ (Vrij Nederland)

‘Een staaltje grote vertelkunst.’ (De Volkskrant)

‘Marente de Moor weet je onafgebroken te verleiden om verder te lezen (…) haar blijk van een uiterst zelfverzekerd en krachtig schrijverschap draait in Foon op volle toeren.’ (De Groene Amsterdammer)

‘Meer dan vakwerk. Foon gaat, zoals alle goede literatuur óver verhalen, en over hoe mensen zich daartoe verhouden. Lezen dit.’ (Revisor)


Phon


ISBN: 978 90 214 1200 9
bestellen
Manchmal klingt es wie Trompetenstöße. Dann, „als würde Gott Möbel verrücken“. Die seltsamen Geräusche, die seit einiger Zeit am Himmel zu hören sind, verheißen nichts Gutes. Aber wann war es das letzte Mal gut, denkt Nadja. Was ist geblieben von dem Leben, das sie und Lew, ein idealistisches Zoologenpaar, sich in der Einsamkeit der westrussischen Wälder aufbauen wollten. Denn mit den Geräuschen kommen auch die anderen, dunklen Erinnerungen. Unverhohlen erzählt Nadja ihre verhängnisvolle Geschichte. Doch kann man ihr trauen? Ein flirrendes psychologisches Verwirrspiel, fesselnd bis zur letzten Seite. So sinnlich wie subtil dringt es in die dunklen Seiten der Natur und des Menschen.

Erscheiningsdatum Hanser Verlag: 23.08.2021 

Übersetzt aus dem Niederländischen von Bettina BachBooktrailer Foon (Phon) in het Russisch, voorgelezen door de auteur

© 2021 Marente de Moor


Contactgegevens


De Schrijverscentrale
Website: deschrijverscentrale.nl
Telefoon: +31 (0)20 623 49 23

Voor overige vragen:


Singel Uitgeverijen | Querido
Weteringschans 259
1017 XJ Amsterdam


Website: singeluitgeverijen.nl/querido
E-mail: info@singeluitgeverijen.nl
Telefoon: +31 (0)20 76 07 210